Dagrún från Västeråsen f. -01 †

Dagrún föddes ”snabbt” i hagen på andra sidan vägen. Någon såg att Dáð var på gång och innan alla kommit ner till hagen (med barnvagn, videokamera mm) hade Dagrún redan fötts. Man såg genast att det skulle bli en vacker häst med långa ben! Första sommaren råkade hon tyvärr ut för en stängselskada på ett bakben och fick därför stå på box i ca 6 månader. Såret ville inte läka! Till slut en vinterdag hade vi fått nog av att hon skulle stå inne. Vi släppte ut henne och befarade att denna fölunge skulle vara klen eftersom hon fått röra sig så lite…Men det var tvärtom! Hon började med ett riktigt galopprace runt hagen och sedan hoppade hon upp på rundbalen! (och ner igen utan att skada sig…). Sommaren 2004 hade vi henne på bete som vanligt och på ett par dagar hade hon kliat av sig en stor del av manen! Hon visade inga övriga tecken på eksem men vi befarade ändå det värsta. Vi hade tidigare lärt känna Micke och Catrine på Gotland och de hade berättat att de hade ett eksemsto hos sig som blivit frisk av att vara på Gotland. Så vi bestämde oss för att erbjuda dem att köpa Dagrún och så blev det. Gudni red henne ett 10-tal gånger innan de tog hem henne. Dagrún visade alla gångarter i hagen och under ryttare travade hon men det kändes att det inte kommer bli några problem med tölten! Dagrún drabbades av en sk öronfistel som opererades bort. Men några dagar efter operationen blev det komplikationer som tyvärr ledde till hennes bortgång.

1 Response to “Dagrún från Västeråsen f. -01 †”


Leave a Reply