Koltinna från Västeråsen f. -01

Koltinna föddes den 20 juni 2001 och var redan från födseln väldigt tam och tillgiven. Hon visade under uppväxten hos oss fina rörelser, mest i trav. Hon var bestämd i gruppen precis som sin mor. Hon var snäll i all hantering och Gudni red henne under 1 månads tid innan hon åkte till Västkusten. Anna och Jan hittade annonsen på nätet och kom snart och tittade. De föll direkt för Koltinna och vi fick genast bra förtroende för Anna och Jan. De ville ha henne dräktig så när de bestämt sig släppte vi in henne till Fannar frá Auðsholtshjáleigu. Hon tog sig direkt och fick ett stoföl på midsommardagen 2005.

F. Kjarni frá Kálfstöðum
M. Silfurblesa frá Árbakka
Färg: Svart/Brún
Uppfödare: Lena Oskarsson, Västeråsens Islandshästar
Ägare: Jan Karlsson & Anna Gebart, Bärfendal, Dingle

4 Responses to “Koltinna från Västeråsen f. -01”


 • Hej! Jag är medryttare på en häst som heter Silfurblesa frá Arbakka! Hon är fux med bläs och som i texten, väldigt bestämd i flocken, född 1990. Blesa är väldigt pigg i ridningen och annars väldigt snäll. Blesas nuvarande ägare säger, att det som ägde Blesa innan, säger att hon har blivit riven av en björn på bakdelen!

  Är det samma Silfurblesa?

  • Hej! Silfurblesa stod hos oss i några år. Jag tror inte hon blivit riven är björn men däremot har hon hamnat i slagsmål med en hingst. Hingsten gick med en flock och Silfurblesa skulle in i flocken. Hingsten accepterade inte henne och attackerade henne. Så ev ärr på hennes rygg kommer säkert från det. Vi fick göra om stoflocken och lät hingsten vara utan ston ett par dygn. Efter det accepterade han alla i flocken och alla blev dräktiga! Silfurblesas avkomma Koltinna såldes till västkusten betäckt med Fannar.

 • Silfurblesas medryttare

  Då är det samma häst :)

 • Silfurblesas medryttare

  Tänkte bara meddela om att hon tyvärr är död nu… Hon fick en spricka i benet och eftersom att hon var så pass gammal så fick hon somna in. Det hände 7 april.

Leave a Reply