Eldslogi från Västeråsen, f-02

F. Jarl frá Búðardal
M. Elding frá Bakka
Färg: Fux med stjärn/Rauðstjörnóttur
Uppfödare; Västeråsens Islandshästar
Ägare: Dille Gård Naturbruksgymnasium

Eldslogi är en av Lenas ögonstenar och när han var nyfödd drabbades han av diarée och uttorkning. Han fick dropp och matades i flera dygn och de flesta trodde att han skulle dö. Men efter 1 veckas vakande och ompysslande vände det och han piggnade till. Han fick då namnet Eldslogi = Eldslåga. Han verkar ha mamma Eldings vakna temperament. Han rör sig smidigt i alla gångarter. Eldslogi och Lena gjorde tävlingsdebut under 2008 i fyrgång och tölt. Eldslogi har tävlats på flera Vintertävlingar och även i Skolkampen 2011 mellan Dille och Wången. Dille Gård Naturbruksgymnasium köpte Eldslogi 2011.

0 Responses to “Eldslogi från Västeråsen, f-02”


  • No Comments

Leave a Reply