Snotra från Västeråsen, f-03

F. Randver frá Nýjabæ
M. Sveifla frá Kýrholti
Färg: Svart med stjärn och snopp/Brúntvístjörnótt
Uppfödare; Västeråsens Islandshästar
Ägare; Linda Rós Gudnadotter, Västeråsens Islandshästar

När Sveifla fölade hade hon problem med att få ut fölungen. Sveifla som vid denna tidpunkt var ganska skygg brukade inte vilka ha folk i närheten vid fölning. Lena gick fram och fick någon märklig kontakt med Sveifla och de ”kom överens” om att hjälpas åt. Eftersom fölungen kommit ut med båda framfötterna och huvudet och det såg ut som om att hinnorna i näsborrarna försvunnit kändes det bråttom! Lena tog tag i framhovarna och i takt med värkarna drog  tills hon kom ut. Snotra är liten och vacker och rör sig smidigt! Precis som de andra Sveiflavkommorna var hon mycket lätt att rida in och levererar klockrena gångarter. Snotra har ett underbart lynne och rids mest av Malin Karlsson. de var med på skolkampen mellan Wången och Dille i Ishallen i Nälden i mars och fick fina poäng (5,20). Snotra och Malin deltog på Gneistis Vintertölt och kom 2:a i Hallontölt Ungdom. Linda Rós började träna och tävla Snotra.

En film från 2015, passträning på ovalbanan >>

0 Responses to “Snotra från Västeråsen, f-03”


  • No Comments

Leave a Reply