Om oss/kontakt

Gudni Agustsson

Guðni Ágústsson är husdjursagronom utbildad vid Lantbruksuniversitet på Hvanneyri och vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Hans specialintresse är utfodring och avel. Guðni har genomfört hästubildningen på Hólar och tog  SIFs c-tränarprov år 2006.  Han är uppväxt med hästar och har jobbat på flera hästgårdar på Island.  Har jobbat som lärare på Hvanneyri Lantbruksskola och som husdjursrådgivare vid Länsstyrelsen i Jämtlands län. Gudni är utbildad lärare och har jobbat som gymnasielärare på Dille Gård i flera år. Nu jobbar han som grundskollärare på Orrvikens skola.

Lena Fernlund

Lena Fernlund är växtodlingsagronom utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Gjorde examensarbete på betesväxters näringsinnehåll. Har jobbat flera år med kor och hästar på Island. Har jobbat som lärare på Hvanneyri Lantbruksskola, som handläggare på KRAV och som växtodlingsrådgivare vid Länsstyrelsen i Jämtlands län. Lena gick SIFs ridledarutbildning år 2006 och blev examinerad B-instruktör år 2009. Lena är intresserad av det isländska språket och tycker att botanik är kul! Hon har jobbat som lärare på Dille Gård i flera år och har lärarutbildning.  Nu jobbar hon som lärare på Orrvikens skola.

Ísak Geir Gudnason

Ísak Geir Gudnason Är Lena och Gudnis äldsta barn. Han föddes på Island 1995 i Akranes. Flyttade med föräldrarna till Sverige 1996. Hans första språk var isländska. Vi flyttade till Jämtland, till Ås 1997 och efter 3 månader hade han bytt till svenska. Isak gick naturvetenskapliga programmet och efter det jobbade han några år. Nu studerar han på civilingengörsprogrammet vatten och miljö vid Uppsala universitet.

Linda Rós Gudnadotter

Linda Rós Gudnadotter Är Lena och Gudnis dotter som föddes i Östersund 1999, samma år som flytten till Västeråsen. Linda Rós rider på Snotra från Västeråsen och Kjarkur från Kåbäckängen och en del andra hästar. Linda Ròs tycker om att ta kort. Fr o m 2015 rider hon Kastali från Västeråsen, Linda Ros läser på naturvetenskapliga programmet på Wargentin skolan.

Óskar Freyr Gudnason

Óskar Freyr Gudnason Är Lena och Gudnis yngsta barn. Han föddes i Östersund 2001. Óskar älskar att rita och ägnar många timmar per dag åt detta. Han spelar cello och piano. Òskar går på estetiska programmet musik på Wargentinskolan.

Tuppen Snövit och hönsen

Västeråsens Islandshöns Året 2009 skaffade vi Islandshöns. Av 40 ägg blev det 4 tuppar och 11 höns. Det bor i ett skogstall som byggts om till hönshus. De värper ca 1 ägg per dag och går ute under dagarna. Vi kläcker fram kycklingar då och då. Det är lyxigt att ha egna ägg och det är ett stort nöje att titta på höns!

Skrållan & Bernt

Frasse

Ingvar

Katterna