Om oss

Guðni Ágústsson är husdjursagronom utbildad vid Lantbruksuniversitet på Hvanneyri och vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Guðni är avelsdomare. Hans specialintresse är utfodring och avel. Guðni har genomfört hästubildningen på Hólar och tog  SIFs c-tränarprov år 2006.  Han är uppväxt med hästar och har jobbat på flera hästgårdar på Island.  Har jobbat som lärare på Hvanneyri Lantbruksskola och som husdjursrådgivare vid Länsstyrelsen i Jämtlands län. Gudni är utbildad lärare och har jobbat som gymnasielärare på Dille Gård i flera år. Nu jobbar han som grundskollärare på Orrvikens skola. Gudni gillar att fota.
Lena Fernlund är växtodlingsagronom utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Gjorde examensarbete på betesväxters näringsinnehåll. Har jobbat flera år med kor och hästar på Island. Har jobbat som lärare på Hvanneyri Lantbruksskola, som handläggare på KRAV och som växtodlingsrådgivare vid Länsstyrelsen i Jämtlands län. Lena gick SIFs ridledarutbildning år 2006 och blev examinerad B-instruktör år 2009. Lena är intresserad av det isländska språket och tycker att botanik är kul! Hon har jobbat som lärare på Dille Gård i flera år och har lärarutbildning.  Nu jobbar hon som lärare på Orrvikens skola. och pluggar till specialpedagog.
Ísak Geir Gudnason Är Lena och Gudnis äldsta barn. Han föddes på Island 1995 i Akranes. Flyttade med föräldrarna till Sverige 1996. Hans första språk var isländska. Vi flyttade till Jämtland, till Ås 1997 och efter 3 månader hade han bytt till svenska. Isak gick naturvetenskapliga programmet och efter det jobbade han några år. Nu studerar han på civilingengörsprogrammet vatten och miljö vid Uppsala universitet. Han tar på sig uppdrag som fotograf.
Linda Rós Gudnadotter Är Lena och Gudnis dotter som föddes i Östersund 1999, samma år som flytten till Västeråsen. Linda Rós rider på Snotra från Västeråsen och Kjarkur från Kåbäckängen och en del andra hästar. Linda Ròs tycker om att ta kort. Fr o m 2015 rider hon Kastali från Västeråsen, Linda Ros hat gått naturvetenskapliga programmet på Wargentin skolan. Hon har studerat Fotolinjen på Hemse, på Gotland. Linda Rós tar på sig fotouppdrag.
Óskar Freyr Gudnason Är Lena och Gudnis yngsta barn. Han föddes i Östersund 2001. Óskar älskar att rita och ägnar många timmar per dag åt detta. Han spelar cello och piano. Òskar har gått på estetiska programmet musik på Wargentinskolan. Nu studerar han Folk- och världsmusik, sång på Framnäs i Öjebyn. Óskar målar en hel del, gör musik och uppträder ofta i större eller mindre ensembler.
Västeråsens Islandshöns Året 2009 skaffade vi Islandshöns. Av 40 ägg blev det 4 tuppar och 11 höns. Det bor i ett skogstall som byggts om till hönshus. De värper ca 1 ägg per dag och går ute under dagarna. Vi kläcker fram kycklingar då och då. Det är lyxigt att ha egna ägg och det är ett stort nöje att titta på höns!
Frasse vår äldsta katt som alltid vill gosa. Favoritställe är uppe på rundbalen i stallet. Bernt är en riktig jägare och kommer hem med möss varje dag. Han gosar genom att ställa sig på bakbenen och vill bli klappad på huvudet.Berns

Doris är vår kelsjukaste katt och hon håller till både ute och inne. Hon sover gärna i fruktskålen på köksbordet. Disa är vår yngsta katt och håller till ute och inne. Hon är den snabbaste jägaren och bäst på att väcka folk på mognarna.