Skörungur frá Keldudal f.-00†

Skörungur kom till oss i januari 2001. Skörungur betyder den driftige. Vi Köpte modern Sveifla dräktig och med Skörungur vid sin sida. Samtidigt kom Dáð med Náttrún vid sin sida. Hästarna var lugna med skygga vid ankomsten. De åt och drack men så fort vi visade oss sprang de flera hundra meter bort. Efter ca 1 vecka kom plötsligt Skörungur gående själv mot gården och sökte kontakt! Han lät sig klappas och var lugn. Gudni har ridit in Skörungur och det har varit ett väldigt lätt och trivsamt arbete. Skörungur har ett otroligt bra lynne och alla gångarter finns på plats. Han påminner mycket om sin fantastiska moder. Vi bestämde oss tidigt för att helst inte sälja honom från gården så när Lenas mamma Diana ville köpa honom kändes det perfekt! År 2011 såldes Skörungur till Dille Gård Naturbruksgymnasium.

0 Responses to “Skörungur frá Keldudal f.-00†”


  • No Comments

Leave a Reply